Het Schildmeer in Steendam.
Het Schildmeer in Steendam.

Dag van het Water aan het Schildmeer

Algemeen

STEENDAM - Het is op zondag 2 juli de Dag van het Water. Op en rond het Schildmeer in Steendam zullen daarom allemaal activiteiten plaatsvinden. 

De watersportverenigingen en ondernemers zetten de deuren van 10.00 tot 16.00 uur open en laten iedereen kennis maken met allerlei watersporten. Voor de jeugd zijn er springkussens, zodat de hele familie rustig kan genieten. 

Tijdens de Dag van het Water draait alles om de watersport. Bezoekers kunnen leren zeilen en suppen en ook bestaat er een mogelijk voor windsurfen. Op de wal zijn de nieuwste ontwikkelingen in de watersport te bewonderen, zoals windfoilen. De zeilvereniging biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in de polyvalk of Optimist voor de kinderen. Het clubgebouw is geopend voor informatie over de vereniging en materialen. Ook de waterscouting Fivelgroep is aanwezig. Zij beschikken sinds april over een eigen haven die van alle gemakken is voorzien. De scouts laten ook graag zien wat ze doen en geven diverse activiteiten zoals kanoën en zeilen. Verder kan men bij de leukste surfshop van Nederland, Surfcenter, verschillende watersporten proberen. Diverse pro’s en gepassioneerde watersporters vertellen meer over de sporten en helpen bezoekers op weg. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om te suppen op het Schildmeer. De Tijd is het restaurant bij het Schildmeer. Hier kan men lunchen of avondeten met een geweldig uitzicht over het meer. Ook is het een mooie kans om alle watersporters in actie te zien. Jachthaven Boei biedt toegang tot het meer. 

De Dag van het Water wordt georganiseerd door Zeilvereniging Schildmeer, Surfcenter, Waterscouting Fivelgroep, team Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen, De Tijd en Jachthaven Boei 12. Vanaf Boei 12 zijn alle activiteiten te bereiken