Afbeelding

Veel lachende gezichten tijdens jeugdviswedstrijd

Algemeen

HOOGEZAND – De jeugdviswedstrijd die Hengelsport Sappemeer op Hemelvaartsdag heeft georganiseerd in de Oosterparkvijver in Hoogezand heeft goede resultaten opgeleverd. 

Er werd gevist in drie leeftijdsgroepen (6 tot 9 jaar, 10 tot 13 jaar en 14 tot 18 jaar). Bij de jongste deelnemers ging de winst naar Tim Ketelaar (70 centimeter), voor Jan Kloosterman (64 centimeter) en Julian Munniks (48 centimeter). In de middelste groep won Jasper Beck (59 centimeter), Caitlyn Siegers (39 centimeter) en Milan Borghuis (21 centimeter) pakte de derde plaats. Bij de oudste vissers won Ashley Borghuis met 11 centimeter. Rebecca en Kaylee Mulder vingen niks, maar eindigden wel als tweede en derde. In totaal werd 419 centimeter aan vis gevangen.

De vangsten vielen tegen, op een paar bonusvissen na’’, zegt eigenaresse Cobi Ketelaar van Hengelsport Sappemeer. ,,Jasper Beck heeft zelfs een karper van 59 centimeter gevangen en de brasem van Tim Ketelaar was nog net iets groter met 60 centimeter. En Jan Kloosterman had er ook eentje van 39 centimeter. De lach op de gezichten van deze vissertjes is dan niet te beschrijven.’’ De prijzentafel was mogelijk gemaakt door Evezet, Spro, Albatros en aangevuld door Hengelsport Sappemeer. Kor van Dijk had via de HSF Vissen nog een goodie-bag geregeld. ,,En zonder de hulp van vrijwilligers was dit niet mogelijk, dank hiervoor.’’ Volgend jaar wordt er op Hemelvaartsdag wederom een wedstrijd gehouden. ,,Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’’