Afbeelding

Oranjemarkt in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - De Stichting Evenementen Hoogezand-Sappemeer is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Oranjemarkt, die op donderdag 27 april (Koningsdag) wordt georganiseerd in Sappemeer. 

Het belooft als vanouds een prachtig evenement te worden met een grote diversiteit aan standhouders, live muziek op diverse podia, terrassen, straatmuzikanten. Ook zijn shantykoren Voorwaarts Voorwaarts en De Scheepsjoagers van de partij om de feestvreugde nog meer te vergroten. Een kleintje kermis met draaimolens, schietsalon, blikgooien, oliebollenkraam en een nostalgische zweefmolen zullen eveneens niet ontbreken, net als de kinderrommelmarkt bij de Aldi en Jumbo waar kinderen hun spullen kunnen verkopen al dan niet onder begeleiding van hun ouders. ,,Het is net als in voorgaande jaren: alleen verkoop van tweedehands spullen, geen handels- en of etenswaren of drinken’’, zegt marktmeester Ger Wilpstra. 

Voor de volwassenen is er op het zaterdagweekmarktterrein een vrijmarkt. ,,Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de kindermarkt.’’  Voor etenswaren en handelsgoederen kan men een plaats huren op de braderie. ,,Vele stichtingen, verenigingen en bedrijven uit de omgeving hebben zich al aangemeld om zich te presenteren. Maar hier doen we nog een oproep aan iedereen om zich te promoten op welke manier dan ook. Op deze manier proberen we een zo goed mogelijk aanbod te brengen voor een zo breed mogelijk publiek, wat men ondertussen al meer dan 35 jaar van ons gewend is.’’ De aanmeldingen komen nog steeds binnen en zullen nog stijgen. ,,Mocht u denken: misschien is dit ook iets voor ons, vraag dan het het inschrijfformulier opvragen door een mailtje te sturen naar info@oranjemarkt.com of eventservice.hs@outlook.com. Samen maken we er vast weer een prachtige dag van!’’