De locatie aan de Vosholen, waar behalve Kledingbank Maxima nu toch ook Speelgoedbank Amalia wordt gevestigd.
De locatie aan de Vosholen, waar behalve Kledingbank Maxima nu toch ook Speelgoedbank Amalia wordt gevestigd.

Speelgoedbank Amalia heeft nieuwe locatie gevonden

Algemeen

HOOGEZAND - Speelgoedbank Amalia gaat toch verhuizen. Zij gaat vanaf mei beschikken over een grotere ruimte aan de Vosholen in Sappemeer, waar ‘een mooie speelgoedwinkel zonder kassa’ wordt gerealiseerd.

 ,,Wij hebben er zin in’’, aldus secretaris Carla Claassen van de Speelgoedbank. Het bestuur van Amalia heeft vorig jaar veel tijd besteed aan overleg met de gemeente over een nieuwe ruimte die de mogelijkheid geeft om uit te breiden en een grotere groep kinderen te kunnen voorzien van mooi eigentijds speelgoed, nieuw of zo goed als nieuw. Het bestuur is blij met de nu gevonden oplossing. ,,Wij waarderen de samenwerking met de gemeente Midden-Groningen, die samen met ons alle mogelijkheden heeft onderzocht om een mooie speelgoedwinkel te kunnen realiseren. Naast het feit dat we straks op de begane grond zitten en de ruimte groter is, komt Amalia op een steenworp afstand van kledingbank Maxima op hetzelfde terrein’’, aldus Claassen. In het pand komt ook kledingbank Maxima. Claassen: ,,Dat is voor de klanten fijn omdat beide banken met dezelfde doelgroep werken.’’ 

Het doel van de speelgoedbank is om de kinderen tot 12 jaar uit minder bedeelde gezinnen kwalitatief speelgoed te geven. De kinderen kunnen vier keer per jaar speelgoed en een boek uitzoeken. Tijdens de Sinterklaasperiode is er extra speelgoed als cadeau en ook als zij naar de brugklas gaan, krijgen zij de mogelijkheid om met een nieuwe rugzak met mooie schoolspullen aan het voortgezet onderwijs te beginnen. Ook aan hun verjaardag wordt aandacht besteed. Begin mei krijgt Speelgoedbank Amalia de sleutel en dan kunnen de plannen voor een mooie, ruime winkel waar gemaakt worden. Het bestuur wil graag het team vrijwilligers uitbreiden. De stichting zonder winstoogmerk werkt uitsluitend met vrijwilligers. Wie daar wat voor voelt, kan contact opnemen met Jantien Breukelman via e-mail: info@speelgoedbank-amalia.nl.