Een van de kleindochters leest het jubilerende echtpaar de brieven voor. Rechts de burgemeester en de kamerheer van de Koning.
Een van de kleindochters leest het jubilerende echtpaar de brieven voor. Rechts de burgemeester en de kamerheer van de Koning.

Wilko en Klaaske Witting vieren albasten huwelijk

Algemeen

HOOGEZAND – Wilko Witting en Klaaske Uchtman uit Hoogezand vierden zondag een bijzonder huwelijksjubileum. Ze waren 75 jaar getrouwd en vierden daarmee hun albasten huwelijk. 

Beiden echtelieden, 95 en 92 jaar oud, hebben altijd in Hoogezand gewoond. In de beginjaren achterop de Kalkwijk, waar ze allemaal goede herinneringen aan hebben. Daarna woonde het echtpaar 25 jaar in een appartement in de Reensche Compagnie, maar nu alweer tien jaar in de Burcht. Zijn arbeidsloopbaan bracht Witting door als papiermaker bij Strokartonfabriek Beukema en de laatste jaren tot aan zijn pensionering bij Nové Board. 

Op de kast in hun woonkamer staan twee modellen van een KLM Boeiing 747 en een Martinair DC10. Twee van de kinderen waren stewardess, de één bij de KLM en de ander bij Martinair. Zelf hebben ze echter niet veel gevlogen. Eén keer, in de jaren ‘70, vlogen ze met een Fokker F27 Cityhopper van Eelde naar Amsterdam. ,,Maar ik was blij dat ik weer op de grond stond’’, weet Witting nog. Op de vraag van Hoogendoorn hoe ze het zo lang zo goed hebben volgehouden, antwoordt Witting: ,,Gewoon doorzetten.’’ Naast kamperen waren hun grote hobby’s klaverjassen en sjoelen. 

De Kamerheer van de Koning kwam een bloemstuk en felicitatiebrief met foto en handtekening van de Koning en Koningin brengen in woon- en zorgcentrum De Burcht in Hoogezand en ook burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen kwam niet met lege handen. 

Met burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen kwam ook de Kamerheer van de Koning, Joop Wolters, mee. Hij had naast een bloemstuk ook een brief van de Koning met een door hen getekende statiefoto van Koning en Koningin. Burgemeester Hoogendoorn bracht een ingelijste kopie van de oorspronkelijke trouwakte uit 1948 als cadeautje mee, plus twee grote orchideeën. Eén voor zowel de heer Witting als zijn echtgenote. Het echtpaar heeft twee kinderen, zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen, allemaal dames.