Afbeelding

Verenigingen Midden-Groningen halen 11.000 euro op voor Grote Clubactie

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro heeft de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij alle records gebroken. De negen verenigingen uit Midden-Groningen haalden samen 11.169 euro op. 

Energieprijzen rijzen de pan uit, de inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor hun club hebben mensen zich meer dan ooit bereid getoond om een steentje bij te dragen. In totaal 350.000 leden van 5.500 verenigingen zijn samen langs de (digitale) deuren gegaan.

Algemeen directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: ,,Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.’’

In de gemeente Midden-Groningen hebben negen verenigingen meegedaan aan de Grote Clubactie: SVO Zuidbroek (270 euro), budovereniging Judo Ryu Muntendam (1968 euro), voetbalvereniging ZNC (1800 euro), turnvereniging FGV Foxhol (996 euro), tennisvereniging De Stirum (1128 euro), scoutinggroep De Trappers (2682 euro), hockeyclub MHC Dash (2004 euro), IJsclub Slochterbosch (60 euro) en Vogelvereniging Oost Groningen (261 euro).

Van de opbrengst gaat 80 procent naar de clubs.