Ook in Midden-Groningen gaan vanaf morgen weer mensen langs de deuren om loten te verkopen voor hun club.
Ook in Midden-Groningen gaan vanaf morgen weer mensen langs de deuren om loten te verkopen voor hun club.

Grote Clubactie: elf clubs in M-G gaan loten verkopen

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Elf verenigingen uit de gemeente Midden-Groningen starten morgen met de verkoop van loten voor hun club in het kader van de Grote Clubactie. Dit jaar is dat extra bijzonder: de Grote Clubactie bestaat namelijk 50 jaar. Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’ ook anno 2022 onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste, en meest breed gedragen, fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Van elk verkocht lot à 3 euro gaat 2,40 euro (80 procent) direct naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee dé loterij in Nederland die per verkocht lot het hoogste percentage uitkeert aan clubs.

De clubs in de gemeente Midden-Groningen die dit jaar meedoen aan de Grote Clubactie zijn SVO Zuidbroek, budovereniging Judo Ryu Muntendam, voetbalvereniging ZNC uit Zuidbroek, turnvereniging FGV Foxhol, Paardensportvereniging SeO uit Schildwolde, tennisvereniging De Stirum uit Hoogezand, scoutinggroep De Trappers uit Hoogezand, hockeyclub MHC Dash uit Hoogezand, IJsclub Slochterbosch uit Slochteren, Sportvereniging Noordbroek en tafeltennisvereniging Argus uit Harkstede.