De Egerländerkapel De Postjagers uit Groningen. (foto: Marik Gnodde)
De Egerländerkapel De Postjagers uit Groningen. (foto: Marik Gnodde)

Blaasmuziek in Hotel Faber

Algemeen

HOOGEZAND - De Egerländerkapel De Postjagers uit Groningen en blaasorkest New Rhythm & Brass geven 27  november een zondagmiddagconcert in Hotel Faber in Hoogezand. 

Muziek beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. Vaak komen allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Ook voor mensen met dementie is dit een aangenaam uitstapje. De organisatie hoopt met deze middag een bijdrage te kunnen leveren aan de sociale en culturele leefkwaliteit van inwoners of hun organisaties in Midden-Groningen.  

Blaasorkest New Rhythm and Brass bestaat uit leden van het Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer en speelt muziek die zijn oorsprong vindt in de periode van de Duitse dans- en schlagermuziek vanaf de zestiger jaren tot nu. Grote bekende is natuurlijk James Last, maar daarnaast wordt er ook Noord- en Zuid-Amerikaanse en populaire muziek toegevoegd aan het repertoire van het orkest. De muzikale leiding is in handen van Klaas van der Meer uit Hoogezand.

De Postjagers is Nederlands kampioen in de Supertopklasse. Veel leden maken deel uit van Gruno’s Postharmonie Groningen. De kapel richt zich met name op de Böhmische blaasmuziek (Duits/Oostenrijks/Tsjechische volksmuziek) en heeft als kapelmeester Onno Jagers, gepensioneerd professioneel muzikant  als bastubaïst en kapelmeester bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.  

Het concert begint om 14.30 uur, de entree bedraagt 5 euro.