De afbraak van Spokie in volle gang.
De afbraak van Spokie in volle gang.

Wijkcentrum Spokie wordt afgebroken

Algemeen

HOOGEZAND – In de wijk Spoorstraat-Kieldiep in Hoogezand is vorige week begonnen met de afbraak van wijkcentrum Spokie aan de Erasmusweg. 

Spokie heeft decennia lang een belangrijke rol gespeeld in de wijk, zowel voor cultuuruitingen als wijkvereniging, bewonersorganisatie en kinderactiviteiten. Ook diverse andere organisaties en verenigingen hadden er in de afgelopen periode hun kantoor dan wel vergaderruimtes. In de grote zaal werd menige uitvoering gegeven - door zowel volwassenen als kinderen - zoals bijvoorbeeld bij de jaarlijkse kindervakantiespelweken en het wijkcentrum was een belangrijke locatie voor de wijkbewoners. 

Van 1950 tot 1970 werden in Spoorstraat-Kieldiep ruim 600 woningen gebouwd. Na afbraak van hele straten kwamen er in de jaren ‘90 nog eens zo’n 170 nieuwe appartementen bij. Spokie heeft als wijkcentrum, hoewel de naam is verdwenen, onderdak gekregen in het tegenovergelegen nieuwe Kindcentrum Punt West. Hierin hebben ook drie scholen en de kinderopvang een plek gevonden.