Jolie en Nathan onthullen het kunstwerk. Op de rug gezien de schenker, de heer Roelvink.
Jolie en Nathan onthullen het kunstwerk. Op de rug gezien de schenker, de heer Roelvink.

Gezellige Burendag in Woonzorgcentrum St. Jozef

Algemeen

SAPPEMEER – Woonzorgcentrum St. Jozef in Sappemeer organiseerde vrijdagmiddag een gezellige dag voor de bewoners, mede in het kader van Burendag, maar ook werd gelijktijdig de nieuw aangelegde tuin officieel geopend en werd in die tuin een kunstwerk onthuld.

De dag werd mede mogelijk gemaakt door de Bewonerscommissie en de Stichting Vrienden van St. Jozef. Die middag werd ook de door Vertisol nieuw aangelegde voortuin officieel geopend en konden de vier nieuwe appartementen in de aanleunwoningen worden bekeken. De oude tuin was, aldus een woordvoerder van St. Jozef, ‘niet zo mooi meer, en nu was er geld beschikbaar’.

De opening werd middels het doorknippen van een lint verricht door mevrouw Gringhuis-Mik. Daarna vond de onthulling plaats van een kunstwerk dat aan St. Jozef was geschonken door een van de bewoners, de 92-jarige Gerrit Roelvink. Die had het kunstwerk, een vliegende vogel, een aantal jaren geleden gekocht en vond dat deze nu een mooie plek in de nieuwe voortuin van St. Jozef verdiende. De onthulling werd verricht door twee kleinkinderen van Roelvink, Jolie en Nathan. Op het voetstuk van het kunstwerk staat de tekst ‘Hopelijk zullen veel mensen tot in lengte van dagen van de wegvliegende stern genieten’.

De bewoners van St. Jozef, die voor het merendeel buiten zaten, hadden verder onder het genot van een hapje en een drankje en muziek een leuke middag.