Bij aankomst van de brandweer stond de schuur al in lichterlaaie.
Bij aankomst van de brandweer stond de schuur al in lichterlaaie.

Politie roept hulp burgers in bij nieuwe brand in Gorecht-West

Algemeen

HOOGEZAND – De politie in Hoogezand roept opnieuw de hulp van burgers in bij wederom een brand in de wijk Gorecht-West; nu aan de Dreeslaan, waar een schuur in vlammen op ging en een woning flink werd beschadigd.

De brandweer kreeg zaterdagavond tegen twaalf uur de brandmelding. Aan de Dreeslaan in Hoogezand stond bij aankomst van de brandweer de schuur al in lichterlaaie. Door adequaat optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Wel werd een deel van de achterkant van het huis zwaar beschadigd.

Het is al de zoveelste brand in die wijk. De Dreeslaan ligt in de directe omgeving van dat deel van de wijk dat wordt geherstructureerd en waar de cluster Groen van Prinsterer in nagenoeg zijn geheel wordt afgebroken. Woningen zijn daar al dichtgetimmerd en hier en daar ligt nog rommel. In de Groen van Prinstererstraat werd al meerdere keren brand gesticht. Daar is nu sinds kort dan ook cameratoezicht.

De politie onderzoekt de brand en roept, ook via een e-mail van Burgernet, burgers op die iets verdachts hebben gezien dat aan de politie te melden. Misschien heeft iemand iets verdachts gezien of gehoord en is dat belangrijke informatie voor het lopende onderzoek. Het gaat dan om de periode zaterdag 17 september 23.30 uur tot zondag 18 september 0.30 uur in de omgeving van de Dreeslaan. Mensen die een persoon of meerdere personen hebben gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen, een onbekend voertuig (auto’s, bromfietsen) gezien hebben in de straat of in de omgeving of andere informatie hebben, worden verzocht dat te melden via telefoonnummer 0900-8844, of te bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).