Afbeelding

NNTTM legt laatste hand aan ‘De trein van Lego’

Algemeen

ZUIDBROEK - Na de succesvolle expositie over de Friese spoorwegmaatschappijen NFLS en NTM is de Werkgroep Expositie van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum druk doende met het leggen van de laatste hand aan de nieuwste tentoonstelling: ‘De trein van Lego’.

Deze zeer kindvriendelijke expositie geeft een goed beeld van de geschiedenis van het bekende felgekleurde bouwblokje uit Denemarken. Aan de hand van drie hoofdthema’s van de expositie worden de bezoekers – jong en oud – meegenomen in de geschiedenis van Lego, de treinen van Lego alsmede een overzicht van alle in de jaren tachtig uitgegeven modellen van Lego.

De Werkgroep Expositie is ruim een jaar bezig geweest met deze expositie. Tezamen met onder meer het Legio-museum in Grootegast en diverse particulieren is deze unieke expositie tot stand gekomen. ‘De trein van Lego’ is vanaf 24 september te bekijken. De officiële opening staat gepland voor 30 september.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is geopend op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.