Afbeelding

Training ‘Goed omgaan met dementie’ in bibliotheek

Algemeen

HOOGEZAND - In de bibliotheek in Hoogezand wordt aanstaande zaterdag (24 september) de training ‘Goed omgaan met dementie’ gegeven.

Zo’n 290.000 mensen in Nederland lijden aan dementie. Zij kunnen in situaties komen waarin anderen hen hulp kunnen bieden. Daarvoor moeten anderen de signalen van dementie wel weten te herkennen. Een voorbeeld van een signaal is vergissing in tijd en plaats. Belangstellenden die willen weten hoe ze daarmee om kunnen gaan, kunnen meedoen met de training zodat ze mensen het gevoel kunnen geven dat ze wel begrepen worden, dat er rekening met ze wordt gehouden.

De training is op zaterdag 24 september van 10.00 tot 12.30 uur in de bibliotheek in Hoogezand. In de training leren deelnemers hoe ze goed kunnen omgaan met mensen met dementie die ze tegenkomen. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot wordt besproken hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en worden tips gegeven. De training is een basistraining voor deelnemers die meer willen weten over (het omgaan met) dementie. De training duurt ongeveer 2,5 uur, waarin twee opgeleide trainers van Samendementievriendelijk de training verzorgen. Het aantal deelnemers is minimaal tien en maximaal twintig. Opgeven kan via de website www.biblionetgroningen.nl/hoogezand.