De schoolgebouwen zijn nagenoeg klaar, nu nog de inrichting van de omgeving.
De schoolgebouwen zijn nagenoeg klaar, nu nog de inrichting van de omgeving.

Een nieuwe naam in de wijk Spoorstraat-Kieldiep

Algemeen

HOOGEZAND - Nu het nieuwe gebouw voor het Kindcentrum Hoogezand-west en het wijkcentrum aan de Erasmusweg in Hoogezand bijna klaar is, wordt het ook tijd voor de nieuwe naam.

In het gebouw werken straks diverse disciplines samen aan de toekomst van de wijk. Dat verdient volgens de gemeente een pakkende naam. In het afgelopen jaar zijn er al diverse leuke en goede ideeën gekomen. Uiteindelijk is daar door de gemeente in samenspraak met de scholen een keuze in gemaakt.

,,Er is een naam gekozen die herkenbaar is voor de plek waar je heen gaat. Ook zegt de naam iets over de plek waar het gebouw staat’’, aldus de mededeling van de gemeente. Binnenkort, na de zomervakantie, wordt de naam onthuld.

De bouwwerkzaamheden zijn bijna afgerond en in de zomervakantie en in de bouwvak zijn er ook een paar bedrijven die hebben doorgewerkt. Daaronder schilders, stukadoors, glaszetters, installateurs en leveranciers. Na de zomervakantie wordt ook gestart met de werkzaamheden aan de Beetslaan. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de Erasmusweg worden afgesloten.

De oplevering van het nieuwe kindcentrum staat gepland voor oktober. Aansluitend zal de bouwkundig aannemer eventuele restpunten klaarmaken en kunnen de nieuwe bewoners zich gaan voorbereiden op de verhuizing. De start van het kindcentrum staat gepland voor november.

Na de zomervakantie zal ook een start worden gemaakt met het straatwerk, de nieuwe riolering en het groen worden aangelegd. Als eerste zal er rondom het gebouw bestrating worden aangelegd. Daarna starten de werkzaamheden voor de Erasmusweg en een kiss & ride.

De aanleg van de parkeerplaatsen kan pas nadat wijkcentrum Spokie en basisschool De Hoeksteen zijn verhuisd. Daarna worden de gebouwen gesloopt en starten de werkzaamheden voor de parkeerplaatsen.