Het volkstuincomplex aan de Kalkwijk met niet alleen groente, maar ook veel bloemen.
Het volkstuincomplex aan de Kalkwijk met niet alleen groente, maar ook veel bloemen.

Open Tuinenweekend in Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND – Groei & Bloei organiseert komend weekend, 6 en 7 augustus, weer een Open Tuinen-weekend in de gemeente Midden-Groningen en Veendam. Niet alleen particuliere tuinen zijn te bezoeken, maar ook het Volkstuincomplex aan de Kalkwijk in Hoogezand.

In Midden-Groningen zijn diverse tuinen voor het publiek geopend. Dit zijn onder meer Natuur & Tuin aan de Slochterstraat 14 in Noordbroek en een de tuin met vijvers en borders aan de Meint Veningastraat 64 in Hoogezand. In Hoogezand kan men eveneens, alleen zondag, gaan kijken bij Ciska en Martien Vossen aan de Nieuweweg 15. Zij hebben een heel gevarieerde tuin op 650 vierkante meter. In Sappemeer is zaterdag kwekerij de Klimroos aan de Vosholen 8 open, evenals de vernieuwde tuin van Borg Welgelegen aan de Vosholen 60, ook zaterdag.

In Kropswolde aan de Woldweg 163 is de Woldtuin te bekijken en in Meeden is de tuin van Evelien Petstra aan de Badweg 54 open. Aan de Kooilaan 1a in Harkstede is de tuin met honderd soorten hemerocalissen te bekijken en in Slochteren aan het Padje 5 is een 3500 vierkante meter grote tuin te bekijken. In Zuidbroek zijn twee tuinen open: alleen zondag de tuin van Berendina Visser aan de Poeltjeslaan 17 en zaterdag ook de tuin van Willem Remkes aan het Westeind 160.

Aan de Oudeweg 32 in Westerbroek kan de 3000 vierkante meter grote Engelse landschapstuin worden bekeken, met borders, kas, boomgaard en groentetuin. 

In Hoogezand aan de Kalkwijk, schuin tegenover huisnummer 113, is het Volkstuincomplex alleen zaterdag 6 augustus open van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn 60 tuinen, waarop veel (ook bijzondere) soorten groente, bloemen en vaste planten.