Afbeelding

Nieuwe subsidieregeling voor kleine sportactiviteiten

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen heeft een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen voor kleine sportactiviteiten. Vooral ook bedoeld voor kleine verenigingen.

De gemeente vindt sporten en bewegen belangrijk. Het zorgt voor een goede gezondheid, sociaal contact, geeft energie en houdt overgewicht tegen. Omdat de gemeente samen met verschillende verenigingen en sociale organisaties meer activiteiten wil organiseren om haar inwoners in beweging te krijgen, is er voor dit jaar een subsidiemogelijkheid voor (kleine) sportactiviteiten.

Aanvragen kan via de website van de gemeente en dan: ‘Aanvraagformulier subsidie lokaal sportakkoord Midden-Groningen’. Wie een activiteit organiseert die inwoners van Midden-Groningen helpt te sporten en bewegen, kan een subsidie aanvragen. De activiteit moet wel passen bij de doelen van het Lokaal Sportakkoord.

De subsidie is alleen voor organisaties die zich inzetten voor sport en bewegen in Midden-Groningen. Bijvoorbeeld (sport)verenigingen en stichtingen. Er zal naderhand ook om een verantwoording worden gevraagd. De hoogte van het geldbedrag hangt af van het aantal organisaties dat de activiteit organiseert. Is dat één organisatie, dan is het bedrag maximaal 2000 euro. Dat kan oplopen naar gelang er meer organisaties bij het evenement betrokken zijn.

Er is dit jaar 20.000 euro te verdelen. Binnen zes weken na aanvraag krijgt men bericht of de aanvraag wordt goedgekeurd.