Afbeelding

Binnensportverenigingen gaan samen optrekken

Algemeen

HOOGEZAND - De binnensportverenigingen in Hoogezand die gebruikmaken van sportcentrum De Kalkwijck en de Europahal willen meer samen optrekken. Ze hebben daartoe een Platform Binnensport in het leven geroepen. Het doel is om de binnensporten, die momenteel voor velen vrijwel onzichtbaar zijn, meer voor het voetlicht te brengen. De clubs willen jong en oud meer in beweging krijgen, elkaar daarin steunen en als platform een aanspreekpunt zijn voor de gemeente Midden-Groningen.

Bij het platform zijn aangesloten volleybalvereniging Krathos, TSV Trampolinespringen, DFS Gymnastiek, de badmintonverenigingen Bahosa, Sportief Hoogezand en Aristo HS, tafeltennisvereniging Argus, DFS Handbal, Divecentrum New Atlantis, korfbalvereniging Goorecht, judoschool Tan-Ren-Jutsu en zwem- en polocub De Inktvis.

De binnensportverenigingen trainen en spelen vrij verstopt in de zalen en het zwembad in sportcentrum De Kalkwijck. Daardoor zijn deze clubs nauwelijks bekend bij inwoners die een sport willen beoefenen. De meeste clubs hebben grote moeite om kinderen en jongeren aan zich te binden. Door de coronacrisis hebben enkele clubs zelfs enorm veel leden verloren. Samen proberen de verenigingen dit tij te keren door zich samen te presenteren op scholen en in de vorm van gezamenlijke activiteiten.

Het platform wil binnenkort in gesprek gaan met de gemeente Midden-Groningen om wensen en klachten van de clubs te bespreken. Te denken valt daarbij aan het (gebrek aan) sportbeleid van de gemeente, de uitstraling van het sportcentrum en de troosteloosheid van de kantine bij de Europahal, die vooral is ingericht als dansschool.