Wethouder Patricia Nieland overhandigt Rick Perdon zijn praktijkverklaring.
Wethouder Patricia Nieland overhandigt Rick Perdon zijn praktijkverklaring.

Eerste praktijkverklaring met gemeente als leerbedrijf voor Rick Perdon

Algemeen

SAPPEMEER - Hoewel de nieuwe wethouder Patricia Nieland direct aangaf dat het de verdienste van het vorige college was, toonde ze zich toch blij en ‘super trots’ dat de gemeente Midden-Groningen als erkend leerbedrijf heeft kunnen bewerkstelligen dat Rick Perdon uit handen van diezelfde wethouder bij Eska in Sappemeer de eerste praktijkverklaring kreeg.

Perdon kreeg die praktijkverklaring voor de opleiding MBO-niveau 2 medewerker hovenier bij kartonfabriek Eska in Sappemeer. Dankzij een unieke samenwerking tussen Eska en BWRI van de gemeente Midden-Groningen heeft Perdon zijn leertraject met een goed resultaat afgerond.

Een praktijkverklaring is een erkenning van verschillende kwaliteiten die iemand in de praktijk heeft kunnen ontwikkelen. Praktijkleren gebeurt altijd bij een officieel erkend leerbedrijf. Zijn werkgever, Eska, is geen erkend leerbedrijf voor hovenierswerkzaamheden en daarom heeft het werkbedrijf van de gemeente Midden-Groningen, de BWRI, Perdon begeleid en zijn kwaliteiten en vaardigheden getest.

Wethouder Nieland: ,,Er zijn veel mensen die op de arbeidsmarkt niet verder komen omdat ze geen diploma hebben. Maar je kunt op meer manieren aan een werkgever aantonen wat je kunt. Ik ben trots op Rick en vind dit een ontzettend mooi voorbeeld van hoe we als gemeente kunnen helpen om mensen te helpen richting de arbeidsmarkt.”

De gemeente werkt al jarenlang samen met Eska voor mensen met een arbeidsbeperking in de zogenaamde afspraakbanen. BWRI wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als samenwerkingspartner voor bedrijven in de regio en extra hulp bieden op het gebied van opleidingen en ontwikkeling van werknemers.

Het gaat, zo werd door diverse sprekers benadrukt, heel goed met het functioneren van Perdon binnen het ‘groen’ bij Eska. Bomen, heesters, planten, gras en alles wat er daar verder bij komt kijken lijken bij hem in goede handen, tot het vangen van mollen aan toe.