Direct al een prima sfeer in het Schipperscafé.
Direct al een prima sfeer in het Schipperscafé.

Eerste Schipperscafé bij Historische Scheepswerf Wolthuis succes

Algemeen

SAPPEMEER – Bij de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer is vrijdagmiddag het eerste Schipperscafé georganiseerd. Het Schipperscafé werd direct al een succes.

Meer dan 35 mensen, veelal ouderen met affiniteit met de (binnen)scheepvaart, kwamen de sfeer proeven. En die sfeer was prima. Onder het genot van een kop koffie waren er al gauw blijken van herkenning, of een weerzien met iemand die al een tijdje uit het oog was verloren. En verhalen en anekdotes. Kortom: een gezellige middag met gelijkgestemden in de historische werf.

De opzet is dat het Schipperscafé een ontmoetingsplaats wil zijn voor een breed publiek. Met dat doel wordt vanaf nu elke laatste vrijdag van de maand een Schipperscafé georganiseerd in het Bezoekerscentrum van de werf. Het doel is om ook een groep senioren te bereiken die er moeite mee hebben hun huis uit te komen. Het initiatief wordt ondersteund door het Plaatselijk Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (POSO) en Kwartier Zorg & Welzijn. De opzet is dat een deel van de middag wordt ingevuld met een rondleiding over de werf, een film of een lezing. Verder kan men onderling een praatje maken of gezamenlijk activiteiten ondernemen. Alles met als doel de sleur te doorbreken en iets te bieden waar men iedere maand weer naar uitkijkt. Iedereen is welkom, ook als men geen oud-schipper of oud-scheepsbouwer is. De entree is gratis, inclusief een kop koffie of thee. Voor meer informatie over het Schipperscafé kan men mailen naar info@historischescheepswerf.nl of bellen naar 06-24964841 of 06-23459827.