Het bezoekerscentrum van Historische Scheepswerf Wolthuis wordt een Schipperscafé.
Het bezoekerscentrum van Historische Scheepswerf Wolthuis wordt een Schipperscafé.

Schipperscafé bij werf Wolthuis in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - De Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer wil een ontmoetingsplaats zijn voor een breed publiek. Met dit doel wordt met ingang van 24 juni elke laatste vrijdag van de maand een zogenaamd Schipperscafé georganiseerd in het bezoekerscentrum van de werf. 

Historische Scheepswerf Wolthuis wil hiermee onder andere een groep senioren bereiken die er moeite mee hebben hun huis uit te komen. Het initiatief wordt ondersteund door het POSO en Kwartier Zorg & Welzijn.

Een deel van de middag wordt ingevuld met een rondleiding over de werf, een film of een lezing. Verder kan men onderling gesprekken voeren of gezamenlijk activiteiten ondernemen. Alles met als doel de sleur te doorbreken en iets te bieden waar men iedere maand weer naar uitkijkt. Iedereen is welkom, ook als men geen oud-schipper of oud-scheepsbouwer is.

Het eerste Schipperscafé is op vrijdag 24 juni van 14.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie en voor aanmelding kan men mailen naar info@historischescheepswerf.nl of bellen naar 06-24964841 of 06-23459827.