De jeugd in actie op de banen van TV De Stirum.
De jeugd in actie op de banen van TV De Stirum.

Druk bezochte jeugdtennismiddag bij TV De Stirum in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Voor de tenniskids van TV De Stirum aan de Julianastraat in Hoogezand werd zaterdag een feestelijke jeugdtennismiddag georganiseerd waar niet alleen de jeugdleden maar ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes welkom waren.

Tennis is leuk, maar vooral bewegen is gezond. En daarom had tennistrainer Vincent Sleeking een zeskampcircuit bedacht. Skilopen, vliegend tapijt, pijl-en-boogschieten, springslang, bungee-run en stokvangen; alle vijf buitenbanen inclusief een deel van de grasveldjes rondom stonden vol met sportattributen, waarbij met dit warme weer ook de waterpistooltjes en waterballonnen natuurlijk niet ontbraken.

Eerst zette jeugdcoördinator Dennis Funcke de kampioenen in het zonnetje. Aan de KNLTB-voorjaarscompetitie namen acht Stirum-jeugdteams deel in verschillende klassen en leeftijdscategorieën. In de eerste klasse werd het jongensteam 13 tot en met 17 jaar met Tigo Nieland, Stian van der Werf, Thijs de Vries en Mats van der Werf ongeslagen kampioen. In de vierde klasse junioren 11 tot en met 14 jaar werden Layka Hogendijk, Thom Boven, Jaap de Boer, Ben Beltman. Stan Beukeveld en Marjolein Klopman kampioen.

En toen was het tijd voor de zeskamp en tennisspelletjes. Van de afgelopen 3 jaar sterk gegroeide jeugdafdeling was het grootste deel van de kinderen van de partij en dat vriendjes en vriendinnetjes nu ook mee mochten maakte de middag extra leuk. Zelfs de kinderen die nooit getennist hadden deden vol enthousiasme mee aan de verschillende onderdelen. Tussendoor was er tijd voor een ijsje en uiteraard werd er uiteindelijk ook nog een partijtje getennist. Al met al was het een zeer geslaagde middag. Tijdens de afsluitende barbecue werd wel duidelijk dat sporten hongerig maakt. En dat een waterballonnengevecht tegen 36 kinderen voor de trainers meestal eindigt met een nat pak...