Cultuurcoach Kees Jan Luursema.
Cultuurcoach Kees Jan Luursema.

Dag van het Park in Gorechtpark in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Na twee jaar afwezigheid wegens de coronaperikelen is het aanstaande zondag (26 juni) eindelijk weer tijd voor de Dag van het Park in het Gorechtpark in Hoogezand.

Muziek, sport, scouting, kunst, bussen van het Nationaal Busmuseum, voertuigen van het Brandweermuseum en nog veel meer: komende zondag komt heel Midden-Groningen samen tijdens de Dag van het Park. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven in het Gorechtpark in Hoogezand. Op het land en op het water. Zo kan men kennismaken met de musea van Midden-Groningen, kan men meedoen aan workshops en activiteiten van de bibliotheek, sportverenigingen en culturele instanties. Kom boogschieten, ervaar hoe het is om een echte scout te zijn, train je snelle moves met een potje tafeltennis en zeil de vijver rond. Wie even klaar is met alle activiteiten, kan een drankje halen bij de bar en genieten van muziek van onder andere Boaz (country en blues) en Melissa (Nederlandstalige pop). Ook kunnen bezoekers kennismaken met de burgemeester en de nieuwe wethouders van Midden-Groningen. Dat kan in de vorm van speeddaten. Alle collegeleden zijn aanwezig van 13.00 tot 14.00 uur.

De Dag van het Park, die wordt georganiseerd door cultuurcoach Kees Jan Luursema van het Kielzog in samenwerking met Sport & Bewegen Midden-Groningen, is aanstaande zondag gratis toegankelijk.