Afbeelding

Fietsclinic bij De Menterne in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - Onder het motto ‘Doortrappen’ wordt op vrijdag 10 juni een gratis fietsclinic gegeven in De Menterne in Muntendam.

Het doel van de clinic is dat mensen met een e-bike zich veiliger in en door het verkeer begeven. De les wordt verzorgd door Verkeerswijzer Groningen. Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. In De Menterne vindt het theoretische gedeelte plaats, waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd in welke versnelling de e-bike in bepaalde situaties het best gezet kan worden, bijvoorbeeld bij het wegrijden na het stoppen voor een kruispunt. Op de parkeerplaats wordt door middel van een klein parcours de theorie in de praktijk gebracht.

Deelname aan de clinic is gratis. Voor meer informatie en voor aanmelding (niet noodzakelijk) kan men contact opnemen met Sjoert van de Laan van Ouderen Actief Muntendam: s.v.d.laan@ziggo.nl of 06-15167315.

Enkele jaren geleden heeft Ouderen Actief Muntendam deze fietsclinic ook georganiseerd. Toen was het een zeer leerzame middag. Ouderen Actief Muntendam hoopt dat ook nu weer veel mensen mee gaan doen aan de gratis les.