Badmintonvereniging Dropshot'74 laat ouderen gratis kennismaken met badminton.
Badmintonvereniging Dropshot'74 laat ouderen gratis kennismaken met badminton.

OldStars badminton bij Dropshot’74 in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - Ouderen kunnen op 28 februari bij badmintonvereniging Dropshot’74 in Muntendam gratis kennismaken met OldStars badminton.

De clinic is voor oud-badmintonners die blessuregevoelig zijn of minder kracht hebben, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen badmintonervaring. Dropshot’74 start op 28 februari met de eerste groep badmintonners. Met OldStars badminton biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met de Nederlandse Badmintonbond, een aangepaste spelvorm aan voor badminton op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 28 februari kan via trijnie.deroo@ziggo.nl.

De organisatie van de clinic op 28 februari is in handen van de ervaren trainers van Dropshot ‘74. Centraal staat het op een verantwoorde wijze bewegen en blijven bewegen binnen de sociale omgeving van de vereniging. De clinic vindt plaats in De Menterne in Muntendam. Deelname is gratis. Het programma begint op 28 februari om 13.30 uur.

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger.