Afbeelding

Provincie boekt positief resultaat van 21,7 miljoen euro

Algemeen

GRONINGEN - De provincie Groningen heeft over 2021 een positief resultaat van 21,7 miljoen euro geboekt. Dat blijkt uit de jaarstukken die deze week gepresenteerd aan Provinciale Staten.  

Omdat een aantal begrote projecten nog niet zijn voltooid, zoals de uitvoering van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee of het Gronings Provinciaal Beweegakkoord, is er een overschot van 14 miljoen euro. Het beoogde resultaat is in 69 procent van de projecten en programma’s behaald, 28 procent is niet geheel voltooid en in 3 procent is de voortgang onvoldoende. 

Toekomstbestendig
De provincie zet zich de komende jaren in voor een toekomstbestendig Groningen. In 2021 is onder andere de langste fiets- en voetgangersbrug van Europa tussen Winschoten en Blauwestad geopend en met de ontwikkeling van de Oostpolder zijn er belangrijke stappen gezet richting een groene industrie. Dit levert zowel veel werkgelegenheid op als een bijdrage aan het verminderen van CO2-uitstoot. In het Zuidelijk Westerkwartier is het natuurgebied Polder de Dijken-Bakkerom opgeleverd, waarbij natuurinrichting is gecombineerd met waterberging. Verder hebben ondernemers, organisaties en instellingen gebruik kunnen maken van het Coronafonds, waaronder de subsidie amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed. Ten slotte is er een start gemaakt met het uitvoeringsprogramma Bos en Hout voor een groen, biodivers en klimaatbestendig Groningen.

Provinciale Staten zullen de jaarstukken behandelen op woensdag 29 juni. Alle resultaten en ontwikkelingen zijn hier te bekijken.