Een grote Valentijnstaart van D66 voor de vrijwilligers van het Taalhuis.
Een grote Valentijnstaart van D66 voor de vrijwilligers van het Taalhuis.

Valentijnstaart D66 voor Taalhuis in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Leden van de raadsfractie van D66 in de gemeenteraad van Midden-Groningen hebben maandagmorgen medewerkers van het Taalhuis in de Hoogezandse bibliotheek verrast met een Valentijnstaart.

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie van D66 Midden-Groningen om op 14 februari een Valentijnstaart te brengen naar vrijwilligers die zij in het zonnetje willen zetten. Dit jaar is door de fractie gekozen voor het Taalhuis in de gemeente Midden-Groningen. Het Taalhuis bestaat inmiddels 5 jaar. Er zijn 36 taalvrijwilligers betrokken bij het Taalhuis, van wie sommigen er al vanaf de start met hart en ziel bij betrokken zijn.

Een grote groep mensen in de gemeente Midden-Groningen heeft moeite met lezen en schrijven, maar ook met andere belangrijke vaardigheden zoals rekenen of omgaan met de computer. Het beheersen van deze vaardigheden is ontzettend belangrijk in het dagelijks leven. De vaardigheden worden in het Taalhuis aangeleerd en daarom wordt het werk van het Taalhuis enorm waardevol gevonden. In het Taalhuis werken taalvrijwilligers samen met volwassenen aan taal. Zij helpen mensen met bijvoorbeeld een boodschappenlijst maken, de krant lezen, een brief schrijven, een e-mail versturen of een formulier invullen. Het Taalhuis Midden-Groningen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Midden-Groningen, Biblionet Groningen, Noorderpoort, Stichting Lezen & Schrijven, Humanitas en Kwartier Zorg & Welzijn.

D66 Midden-Groningen wil met het uitreiken van de Valentijnstaart aandacht geven aan waardevol werk met maatschappelijke betrokkenheid waarbij vrijwilligers met passie belangeloos middelen, tijd en energie inzetten. ,,Daarom willen wij nu alle vrijwilligers van het Taalhuis bedanken voor al hun inzet en maatschappelijke betrokkenheid’’, aldus de aanbieders van de grote taart.

Wie meer wil weten over het Taalhuis, kan kijken op de website van de bibliotheek.