De bussen van Stadsvervoer HS rijden voorlopig volgens een aangepaste dienstregeling.
De bussen van Stadsvervoer HS rijden voorlopig volgens een aangepaste dienstregeling.

Aanpassingen dienstregeling stadsbuslijn 515 Stadsvervoer HS

Algemeen

HOOGEZAND - In verband met de door het kabinet afgekondigde coronamaatregelen wordt de dienstregeling van stadsbuslijn 515 van Stadsvervoer HS tijdelijk aangepast.

Omdat de sluitingstijd van niet-essentiële winkels in ieder geval tot 19 december op 17.00 uur is vastgesteld, is besloten om tijdelijk niet op de koopavonden te rijden. Dit betekent dat voor passagiers die van maandag tot en met vrijdag vanuit winkelcentrum De Hooge Meeren richting Sappemeer willen reizen de laatste mogelijkheid om bij de halteplaats De Hooge Meeren-Kerkstraat (tegenover Albert Heijn) in te stappen om 17.14 uur is. Op zaterdag is dit tijdstip 16.14 uur. Vanaf deze halteplaats wordt dan de volledige route nog gereden.

Passagiers vanuit De Hooge Meeren richting Pleiaden en Martenshoek kunnen van maandag tot en met vrijdag als laatste mogelijkheid om 17.56 uur instappen bij de halte De Hooge Meeren-Reensche Compagnie. Op zaterdag is de laatste mogelijkheid om 16.56 uur.

Indien de huidige coronamaatregelen verlengd worden, dan blijft deze aangepaste dienstregeling van kracht.

De dienstregeling van buurtbuslijn 516 vanaf het Medisch Centrum aan de Erasmusweg in Hoogezand met als eindbestemming Harkstede (vice versa) wordt niet gewijzigd. Hier blijft de huidige dienstregeling dus geldig.

Beide bussen waarmee Stadsvervoer HS rijdt, zijn aangepast aan de geldende overheidsnormen in verband met het coronavirus. Het dragen van een mondkapje is voor de passagiers verplicht. Zonder mondkapje mogen passagiers niet worden meegenomen.