De Samhain Fantasy Fair bij de Fraeylemaborg brengt bezoekers in Keltische sferen.
De Samhain Fantasy Fair bij de Fraeylemaborg brengt bezoekers in Keltische sferen.

Samhain Fantasy Fair bij Fraeylemaborg in Slochteren

Algemeen

SLOCHTEREN - Bij de Fraeylemaborg in Slochteren wordt komend weekend de Samhain Fantasy Fair georganiseerd. 

De Samhain Fantasy Fair is een Keltische, middeleeuwse fantasymarkt. Er is van alles aan de hand in een mooi Angelsaksisch dorpje, waar men kan zien wat er allemaal gebeurde in de 5e eeuw. Er zijn gevarieerde kramen met prachtige handgemaakte koopwaar. Ambachtslui laten zien waar ze goed in zijn en maken mooie spullen. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door een goochelaar, een jongleur en overige acts. Er is natuurlijk ook muziek en lekker eten uit deze lang vervlogen tijden.

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest dat dit jaar begint aan de vooravond van 31 oktober. Men vierde de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter. Een belangrijk element was het vreugdevuur. Voor de Kelten begon alles vanuit het donker. Ze lieten hun dagen beginnen na zonsondergang. De winter begon bij hen met Samhain, dat het begin van een nieuw jaar inluidde. Volgens diverse mythen kwamen in deze nacht de werelden van de goden en van het materiële bestaan van de gewone mens het dichtst bij elkaar, zodat een overgang tussen beide dan makkelijk mogelijk was.

Op de Samhain Fantasy Fair bij de Fraeylemaborg wordt deze bijzondere sfeer tot leven gebracht. De Keltische sfeer is te vinden in kramen met fantasy kleding, sieraden, handwerk met wol en vilt, leerproducten en keramiek. Er is een smederij en een zwaardenkoning gaat zwaardvechtlessen geven. Er wordt aandacht besteed aan sjamanisme. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten: er wordt zalm gerookt, hamburgers en wafels gebakken en er zijn vegetarische hapjes.

De fair is geopend op zaterdag 30 oktober van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag 31 oktober van 11.00 tot 18.00 uur.