De kinderen rennen onder applaus van wethouder Drenth (links) het gebouw uit, waarmee de officiële opening van Kindcentrum Kolham een feit is.
De kinderen rennen onder applaus van wethouder Drenth (links) het gebouw uit, waarmee de officiële opening van Kindcentrum Kolham een feit is.

Kindcentrum Kolham officieel geopend

Algemeen

KOLHAM - Onderwijswethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen heeft woensdagmiddag om 13.00 uur officieel het Kindcentrum Kolham geopend. Alle schoolkinderen renden op zijn signaal door een banner met de tekst ‘Kindcentrum Kolham’, waarmee de feestelijke opening een feit was.

Het nieuwe Kindcentrum Kolham is in de kern van Kolham, aan de Eikenlaan, gebouwd. Doordat een aantal jaren geleden door Lefier woningen zijn gesloopt, was een aantrekkelijk gebied ontstaan en kon het gebouw op de locatie direct naast het dorpshuis gerealiseerd worden. De parkeervoorzieningen en de fietsenstalling worden gedeeld met het dorpshuis en de tennisvereniging. Deze partijen hebben ook actief meegedacht in de planvorming. In het kindcentrum zijn OBS Oetkomst en kinderdagverblijf Net Dröge samen gehuisvest.

In de komende periode wordt nog gewerkt aan de herinrichting van de Eikenlaan en de kruising met de Hoofdweg. Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden eind dit jaar worden afgerond.

Kindcentrum Kolham is één van de gerealiseerde projecten binnen het Scholenprogramma in Midden-Groningen, waarbij ‘oude’ scholen worden vervangen door nieuwe, aardbevingsbestendige gebouwen waarin vaak meerdere basisscholen worden ondergebracht. Wethouder Drenth prees het tot stand gekomen gebouw. ,,We mogen nogal wat nieuwe scholen bouwen in Midden-Groningen. De hele atmosfeer is hier nu zoveel fijner dan in het oude gebouw. Iedereen is daar heel blij mee’’, aldus de wethouder.

Van 15.00 tot 16.00 uur was de school geopend om belangstellenden en omwonenden gelegenheid te bieden een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw.