Afbeelding

Rotary Club Hoogezand-Sappemeer steunt Bloedserieus Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - Rotary Club Hoogezand-Sappemeer heeft een bedrag van 5000 euro geschonken aan Bloedserieus Midden-Groningen, een organisatie die zich inzet tegen menstruatiearmoede. 

Rotary Club Hoogezand-Sappemeer koppelt elk jaar een goed doel aan de Rally Noord-Nederland, die werd gehouden op 30 mei. Dit jaar is gekozen voor Bloedserieus Midden-Groningen. Jolanda Oest van Bloedserieus Midden-Groningen is erg blij met de donatie, die maar liefst 5000 euro bedraagt. Met drogist Etos Boezerooij is ook nog eens een mooie deal gesloten: deze maatschappelijk betrokken ondernemer heeft het eindbedrag met 10 procent verhoogd en zal bovendien voor een periode van twee jaar de Voedselbank Midden-Groningen en het Aletta Jacobs College in Hoogezand maandelijks voorzien van menstruatieproducten.

Een deel van de donatie gaat, ook in de vorm van menstruatieproducten, naar een aantal basisscholen in de gemeente Midden-Groningen. Het is de bedoeling dat deze eenmalige donatie wordt toegelicht in het zogenaamde Ouderportaal van de basisscholen. Docenten zorgen vaak zelf voor een voorraadje menstruatieproducten voor meiden in groep 6, 7 en 8. Dit is niet vanzelfsprekend, maar gelukkig doen de docenten dit wel. Deze donatie zal na de zomervakantie worden gedaan.

Jolanda Oest stelt dat een structurele oplossing voor het probleem menstruatiearmoede feitelijk door de landelijke overheid geregeld zou moeten worden. ,,Het is een positieve ontwikkeling dat steeds meer gemeenten lokaal verantwoordelijkheid nemen en een tijdelijke oplossing proberen te bieden. Tot het zover is, zijn dit soort donaties belangrijk.”