De Nico Bulderschool in Hoogezand, die een andere bestemming gaat krijgen.
De Nico Bulderschool in Hoogezand, die een andere bestemming gaat krijgen.

Nog geen bestemming voor schoolgebouwen

Algemeen

HOOGEZAND - Nu de bouw van nieuwe aardbevingsbestendige kindcentra in de gemeente Midden-Groningen in een rap tempo vordert, rijst de vraag: wat gaat er gebeuren met de vrijkomende huidige locaties?

In diverse wijken en dorpen worden momenteel nieuwe schoolgebouwen neergezet en ook in Hoogezand en Sappemeer komt een flink aantal binnenkort leeg te staan, zoals de Majellaschool, De Hoeksteen, De Achtbaan, de Nico Bulderschool en Het Ruimteschip. Een belangrijk onderwerp gedurende het hele nieuwbouwproject is: wat er gaat gebeuren met de vrijkomende locaties?

De gemeenteraad heeft in september besloten dat er op de locatie van SBO De Sterren aan de Mars in Hoogezand een nieuwe gymzaal gebouwd kan worden. Deze locatie zal dan herontwikkeld worden, als de bestemmingsplanwijziging definitief is.

Wat er met de andere leegkomende schoolgebouwen gaat gebeuren: inwoners van de wijken en dorpen kunnen daarover meedenken. De gemeente stelt suggesties op prijs. Wie op voorhand al vragen of goede ideeën heeft, kan een e-mail sturen naar Elie de Haas van de gemeente Midden-Groningen: elie.dehaas@midden-groningen.nl.