De overdracht van de voorzittershamer: Martin Wever volgt Roelf Koops op.
De overdracht van de voorzittershamer: Martin Wever volgt Roelf Koops op.

Muntendammer Martin Wever nieuwe voorzitter scheidsrechtersvereniging

Sport

MUNTENDAM - Martin Wever uit Muntendam is benoemd tot de nieuwe voorzitter van scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. Met zijn 24 jaar is hij de jongste voorzitter ooit.

Wever zat al vier jaar in het bestuur als voorzitter Technische Zaken. In die periode heeft hij zich volledig ingewerkt, zowel intern als wat betreft de verzorging van presentaties bij een groot aantal donateurverenigingen. Voor Oldambt en Veenkoloniën is zo’n verjonging een fantastische impuls om vooral ook jongere leden te werven. Zij moeten zorgen voor het voortbestaan van de vereniging, die 14 september haar 90-jarig bestaan gaat vieren.

Martin Wever is als voorzitter de opvolger van Roelf Koops uit Siddeburen, die zes jaar lang preses was. Nieuw in het bestuur komt de 41-jarige Richard Venekamp uit Rolde, die een gedeelte van de taken van Martin Wever gaat overnemen. Secretaris Jan Eelssema en Olf Pruisman, voorzitter beheerscommissie, werden herkozen in hun functie.

Jubilarissen

Een aantal leden werd gehuldigd. Bram Souisa uit Hoogezand is al 40 jaar lid van de COVS, het overkoepelende orgaan van en voor (assistent-)scheidsrechters. Klaas Krol uit Wagenborg is 25 jaar COVS-lid. Beiden ontvingen een fraaie oorkonde met bijbehorend speldje en een boeket bloemen. 

Ook Eric ten Horn uit Veendam kreeg een oorkonde als lid van het jaar 2023. Als meervoudig spelregelkampioen heeft hij de organisatie van de spelregelcompetitie op zich genomen. Hij stelde gelijk een nieuwe wisselbeker ter beschikking, die hij voor de eerste keer mocht uitreiken aan het nieuwe bestuurslid Richard Venekamp: hij werd spelregelkampioen 2023. 

Jan Reints uit Onstwedde werd eveneens in het zonnetje gezet. Hij kwam tot de finale bij de verkiezing van Scheidsrechter van het Jaar.