De prijswinnaars met vanaf links John du Pree, Geert Jan Veldthuis, burgemeester Hoogendoorn en Elise Portier.
De prijswinnaars met vanaf links John du Pree, Geert Jan Veldthuis, burgemeester Hoogendoorn en Elise Portier.

Prijzen voor winnaars fotowedstrijd gemeentegids

Algemeen

HOOGEZAND – John du Pree, Geert Jan Veldthuis en Elise Portier zijn de prijswinnaars geworden van de door de gemeente Midden-Groningen uitgeschreven fotowedstrijd voor de nieuwe gemeentegids.

De prijzen werden maandagmiddag in het Huis van Cultuur en Bestuur uitgereikt door burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Hij memoreerde dat er veel foto’s waren binnengekomen, ruim 120. De jongste deelnemer was de 12-jarige Nienke Lisman uit Froombosch. Omdat er zoveel diverse foto’s waren binnengekomen was het, aldus Hoogendoorn, mogelijk wenselijk om vanaf volgend jaar met één thema te werken bij het insturen van de foto’s. Zo’n thema zou bijvoorbeeld kunnen zijn ‘Mensen maken Midden-Groningen’. Het is overigens de laatste keer dat de huidige uitgever de gemeentegids verzorgd. 

De derde prijs, 25 euro, werd gewonnen door Elise Portier met een sfeervolle foto van het tolhuis bij het sluisje in Kiel-Windeweer. De functie van het vroegere transport over water is in de foto mooi samengevat. Fotografie is voor Portier overigens al heel lang een hobby. ,,Vroeger liep ik altijd met m’n fototoestel, maar sinds de fotoclub waar ik lid van was, is opgeheven, doe ik dat nu niet meer’’, vertelt ze. De tweede prijs, 50 euro, was voor Geert Jan Veldthuis met een sfeervolle foto van de Groote Poldermolen in Slochteren. Hoogendoorn: ,,Ik kom daar regelmatig langs op de racefiets, het is een mooi landschap en de foto ademt de sfeer van een verstillend landschap en dat past de mystieke sfeer van het gebied.’’ De eerste prijs, 100 euro, ging naar John du Pree met een karakteriserend beeld van een mooi stukje historie, de haven van Martenshoek met twee oude schepen. ,,In dat gebied schuilt veel historie van de scheepsbouw in onze gemeente.’’ Behalve de drie winnaars kregen nog twaalf andere ingezonden foto’s een plaatsje in de gids.