(foto: David van der Schaaf)
(foto: David van der Schaaf)

Ruurd Walinga speelt ‘Ik zou maar thuisblijven’

Algemeen

SIDDEBUREN - Geen dominee die de kerkdienst leidt, maar een cabaretier. Dat gebeurt op zondag 28 april in het MFC Siddeburen. 

Christelijk cabaretier Ruurd Walinga uit het Gelderse Geesteren verzorgt de dienst met zijn voorstelling Ik zou maar thuis blijven. Het thema is ‘Stel dat jij het voor het zeggen hebt’. De cabaretier betrekt het kerkvolk volop bij zijn show. Als Walinga de baas was in de kerk of in de wereld zou hij alles anders doen. De voorstelling speelt zich af in een tankstation, waar gelovigen even kunnen bijtanken. Wie een gewone kerkdienst verwacht, komt bedrogen uit: het wordt totaal anders dan anders. De grote waarom-vragen mogen en kunnen gesteld worden. Er is zelfs een verklaring voor alle leed, ellende en kwaad, zo blijkt tijdens de ongewone kerkdienst. Voor bij-, super- en ongelovigen die het liefst alles bij het oude willen, is het programma niet bedoeld. Die kunnen beter thuis blijven.

Walinga zingt verscheidene liedjes van zijn cd ‘Wie ben jij’ en nog enkele nieuwe. Het publiek heeft zeggenschap in het verloop van de show. De reacties bepalen zelfs de richting van de cabaretviering. De gratis toegankelijke show begint om 10.00 uur. Wel is er een collecte.