Op de Fraeylemaborg in Slochteren wordt op Bevrijdingsdag de eerste gratis Vrijheidsmaaltijd georganiseerd.
Op de Fraeylemaborg in Slochteren wordt op Bevrijdingsdag de eerste gratis Vrijheidsmaaltijd georganiseerd.

Eerste Vrijheidsmaaltijd op de Fraeylemaborg

Algemeen

SLOCHTEREN – Op de Fraeylemaborg in Slochteren wordt op zondag 5 mei voor het eerst een gratis Vrijheidsmaaltijd verstrekt. Het is evenwel zaak om er snel bij te zijn, want vol is vol.

De Vrijheidsmaaltijd is een gezellige lunch waar inwoners van de gemeente Midden-Groningen elkaar ontmoeten. ,,Of je hier nu al je leven lang woont of een nieuwkomer bent, of je jong bent of al wat ouder: iedereen is welkom’’, aldus de organisatie. Op het menu staan Vrijheidssoep, broodjes en meer lekkers. Ook zijn er optredens en kinderactiviteiten. Deelnemers aan de Vrijheidsmaaltijd hebben bovendien de hele middag gratis toegang tot de borg. 

Op Bevrijdingsdag worden in het hele land Vrijheidsmaaltijden georganiseerd op initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan tafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op 5 mei aandacht aan kan geven. Het centrale thema is ‘Hoop op vrijheid’. Want, zo wordt gesteld, waar Nederland 79 jaar bevrijding viert, strijdt Oekraïne nog altijd voor vrijheid. Tijdens de maaltijd zal daar aandacht voor zijn. De Vrijheidssoep die wordt geserveerd staat bij alle Vrijheidsmaaltijden in Nederland op tafel.

De Vrijheidsmaaltijd in Slochteren wordt georganiseerd door Landgoed Fraeylemaborg in samenwerking met Lionsclub Skiramere Slochteren, diverse sponsoren en de woongemeenschappen voor Oekraïense vluchtelingen in Midden-Groningen. Aanmelden kan vóór 29 april via info@fraeylemaborg.nl.