Afbeelding

Kerst Pop-up Store: 7.000 euro voor lokale goede doelen

Algemeen

SIDDEBUREN - Suzanne Brink heeft het afgelopen jaar een Kerst Pop-up Store Suuz & Co geopend in Siddeburen, een winkel op basis van donaties waar duurzaam, gezelligheid en warmte centraal stonden. 

Suuz & Co, een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor het welzijn van de gemeenschap, wilde hiermee een inspirerend voorbeeld zijn van sociaal, duurzaam en creatief ondernemerschap en het publiek kennis laten maken met de charme van tweedehands en nieuwe artikelen, met het doel iets moois door te geven aan andere mensen en de volgende generaties. De afgelopen maanden heeft de Kerst Pop-up Store alles uit de kast gehaald om een prachtig bedrag op te halen voor de lokale goede doelen. En dat is gelukt: de opbrengst was maar liefst 7.000 euro.

Brink heeft er voor gekozen de opbrengsten te schenken aan drie lokale doelen in de gemeente Midden-Groningen, omdat deze een bijdrage leveren aan de samenleving. Er is gekozen voor Cosis De Deel en Zonnehuisgroep Noord Ufkenshuis in Siddeburen en de Voedselbank Midden-Groningen. ,,Ieder goed doel had aangegeven waar zij het geld graag voor zouden willen gebruiken. Cosis wilde graag hulp bij de aanschaf van een duofiets, het Ufkenshuis wilde graag wat extra sfeer en gezelligheid in de donkere dagen en met extra hulp aan de Voedselbank helpen we mensen die onder de armoedegrens leven aan voedsel en andere producten voor levensonderhoud.’’ De 7.000 euro wordt op basis van stemmen verdeeld onder deze drie lokale goede doelen. 

Ook dit jaar wil Suzanne Brink weer een Kerst Pop-up openen. Mensen die nog (ongebruikte) kerstspullen over hebben kunnen deze doneren.