Afbeelding

Popkoor Daisy Bells speelt in voorstelling Maartje & Kine

Algemeen

HARKSTEDE - Maartje & Kine komen op zaterdag 10 februari naar de Oosterpoort in Groningen met het wervelende midwinterfeest ‘Sneeuwbeesten’. 

Het hypermuzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met popkoor Daisy Bells uit Harkstede. Samen nemen ze het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. In ‘Sneeuwbeesten’ doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder.

Voor deze voorstelling werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. In Groningen delen Maartje & Kine het podium met popkoor Daisy Bells, dat in 2010 is opgericht en bestaat uit 26 vrouwen. Meerdere keren per jaar laten zij van zich horen op festivals, eigen georganiseerde concerten, rond Kerst en bij andere gelegenheden. Het repertoire omvat onder meer nummers van Michael Bublé, Rag’n Bone Man, Maroon 5, Matisyahu, Coldplay, Brook Faser, Kane, The Doobie Brothers, en Fleetwood Mac. Het koor: ,,Wij zijn lekker aan het oefenen met de liedjes van Maartje & Kine en kunnen niet wachten om het samen te laten smelten in de Oosterpoort.’’

De voorstelling in de kleine zaal van de Oosterpoort begint om 20.15 uur, kaarten zijn te bestellen via www.spotgroningen.nl.