Afbeelding

HS ’88 wint derby tegen HSC met 3-1

Algemeen

HOOGEZAND - De derby tussen HS ‘88 en het jubilerende HSC uit Sappemeer is zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen door de thuisploeg: op sportpark De Kalkwijk in Hoogezand werd het 3-1.

Al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nieuwenweg bleek dat HS ’88 het betere van het spel had, maar dat werd niet uitgedrukt in doelpunten. Het was in de 15e minuut toen de score werd geopend door een eigen doelpunt van HSC. De thuisploeg speelde ondanks het slechte veld beter, maar was niet echt gevaarlijk. Toch leidde het kleine overwicht tot een doelpunt in de 36e minuut van Arno Oosterhof, die de 2-0 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand. Na de rust had HS ’88 binnen 5 minuten op 4-0 moeten staan, maar twee mooie kansen werden niet benut.

Het gaf HSC de mogelijkheid om meer grip op de wedstrijd te krijgen, waardoor kansen werden gecreëerd. Het was dan ook in de 64e minuut dat HSC de aansluittreffer scoorde via Mark Lukkien, die de 2-1 maakte. Hierdoor was de spanning weer terug en begonnen de kraaien er weer in te geloven. HS ’88 werd wat teruggedrongen op eigen helft en er kwamen nog een paar kleine kansen over en weer. Het bleef tot de 90e minuut 2-1 toen de paarshemden toch nog een doelpunt maakten. Het was Jaap Waijer die een assist gaf aan Stijn van der Veen die de 3-1 scoorde. Daarmee was het duidelijk dat HS ’88 de volle winst zou pakken. Doordat koploper Veenhuizen verloor van Waskemeer kwam HS ’88 steviger op de tweede plaats met 1 punt achterstand op de koploper.

Komende zaterdag speelt HS ’88 een uitwedstrijd tegen SIOS in Sauwerd. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.