Afbeelding

Kerstmarkt Aletta: 1500 euro voor Winkeltje van Hannah

Algemeen

HOOGEZAND - Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand organiseert elk jaar op de laatste dag voor de kerstvakantie een kerstmarkt.

Alle tweede klassen mavo, havo en vwo krijgen een eigen kraam in de voorhal van de school die ze zelf mogen versieren en inrichten. Leerlingen, personeel, ouders en opa’s en oma’s van de leerlingen zijn welkom om de kerstmarkt te bezoeken. De opbrengst gaat altijd naar een nationaal of regionaal goed doel. Dit jaar is gekozen voor Het winkeltje van Hannah in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG, een fonds dat ouders van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis financieel ondersteunt. ,,Er komt heel wat bij kijken als je kind ernstig en langdurig ziek is. Ouders die het niet zo breed hebben kunnen een beroep doen op het fonds. Hierbij valt te denken aan een bijdrage in de kosten voor hotelovernachtingen, reiskosten, een rollator enzovoort.’’

De drukbezochte markt heeft een bedrag van 1500 euro opgeleverd. Het geld is door Liesbeth Felten, de initiatiefnemer van het fonds, dezelfde dag nog overhandigd aan medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis. Felten verkoopt in haar Winkeltje van Hannah in Hoogezand leuke spullen en hebbedingetjes. De opbrengst daarvan gaat rechtstreeks naar het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Het winkeltje heeft ze opgedragen aan Hannah, haar nichtje dat op 1-jarige leeftijd aan leukemie is overleden.