Kinderen kunnen deelnemen aan kennismakingslesjes om alvast sfeer te proeven. (foto: Ronald Zijlstra Fotografie)
Kinderen kunnen deelnemen aan kennismakingslesjes om alvast sfeer te proeven. (foto: Ronald Zijlstra Fotografie)

Aletta Jacobs start voorlichting aan leerlingen groep 8

Algemeen

HOOGEZAND - De basisschoolleerlingen uit groep 8 oriënteren zich in deze periode samen met hun ouders op de vervolgstap: voor welke school voortgezet onderwijs wordt gekozen en voor welke deelschool c.q. afdeling?

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand organiseert in de week van 11 december weer kennismakingsactiviteiten voor deze doelgroep. De voorlichtingsavonden per afdeling worden gevolgd door een open huis van de school op dinsdagavond 16 januari 2024.  

Onder de noemer ‘Ontdek Aletta!’ zijn de leerlingen en hun ouders welkom. De ouders krijgen in november en december voorlichting over het Aletta en de specifieke deelscholen. De kinderen nemen tegelijkertijd deel aan kennismakingslesjes in de deelschool om sfeer te proeven en alvast de docenten, de manier van lesgeven en het gebouw te leren kennen. Naast informatie over de bestaande dakpanklassen wordt ook informatie gegeven over de nieuwe brugklas pro/basis en de nieuwe brugklas mavo/havo/vwo. Voor elke deelschool - praktijkonderwijs, vmbo, mavo of havo/vwo - is dus een aparte avond gepland. 

Meer informatie over deze voorlichting per deelschool is te vinden op www.aletta.nl.