(foto: Egbert Nijkamp)
(foto: Egbert Nijkamp)

Punto Padel opent de deuren in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND - Punto Padel, het nieuwe indoor padelsportcentrum in de provincie Groningen, opent op zaterdag 25 november de deuren aan de Produktieweg 12 in Hoogezand. 

Padel is de snelst groeiende sport ter wereld en ook in Nederland is padel aan een indrukwekkende opmars begonnen. Er wordt al lang niet meer gesproken van een hype, maar van een sport. Er kan dan ook amper worden voldaan aan de massale vraag naar padelbanen. ,,Hoe mooi is het dat wij hier in de gemeente Midden-Groningen aan die behoefte kunnen voldoen’’, zegt Judith Tack van Punto Padel. ,,De sport is toegankelijk voor iedereen, met of zonder balgevoel. Het is makkelijk te leren en je ervaart al snel voldoening tijdens het spelen. Door de aanwezigheid van glazen wanden en het hekwerk kom je met slim en tactisch positioneren heel ver, en soms zelfs verder.’’ Punto Padel beschikt over acht double court en twee single court banen.

Tijdens de openingsdag geeft het team van Punto Padel vanaf 10.15 uur verschillende clinics van een uur, waarbij iedereen kan padellen onder begeleiding van de trainers. Om 15.15 uur wordt het Indoor Padelcentrum officieel geopend door wethouder Annemiek Hoesen van de gemeente Midden-Groningen en om 16.00 uur wordt er een demonstratiewedstrijd gespeeld door padellers uit de Nederlandse top, onder begeleiding van Ruud van Hees. ,,Iedereen is welkom om deze dag bij ons langs te komen en kennis te maken met deze mooie sport.’’