Abe Meininger doceert de volleybaltrainers in de Europahal.
Abe Meininger doceert de volleybaltrainers in de Europahal.

Abe Meininger geeft volleybaltrainers clinic

Algemeen

HOOGEZAND - Een kleine twintig volleybaltrainers uit de wijde omgeving van Hoogezand deden zaterdag mee aan een clinic van oud-toptrainer Abe Meininger, georganiseerd door volleybalvereniging Krathos. 

Meininger keerde daarmee even terug op het oude nest in de Europahal in Hoogezand. In de jaren ‘70 en ‘80 wist hij met een gedegen jeugdopleiding en een uitgekiend stappenplan de selectie van toen (Lodewijk Geveke) DAK bijna naar het allerhoogste volleybalniveau in Nederland te brengen. De volleybalclinic bracht trainers uit Hoogezand, Kolham, Veendam, Zuidlaren, Musselkanaal, Ruinen, Groningen, Zuidhorn en Assen naar Hoogezand. 

Meininger wist hen te inspireren met uitleg over basistechnieken en oefeningen om deze technieken aan te leren. Terwijl de ‘volleybalprofessor’ zijn kennis doceerde, schreven sommige trainers hun blocnotes vol om de oefenstof bij hun eigen club te kunnen gebruiken. ,,Het was zeer verhelderend, ik heb er veel van opgestoken’’, vatte een van de enthousiaste deelnemers na afloop de clinic samen. ,,Hier ga ik zeker mijn voordeel mee doen.’’