Afbeelding

Ouderendag in Harkstede met tal van activiteiten

Algemeen

HARKSTEDE - Harkstede staat vrijdag 6 oktober in het teken van de Ouderendag. De lokale Vereniging Dorpsbelangen Harkstede organiseert een dag vol gratis sportieve, culturele en informatieve activiteiten.

Het is eerste keer dat Harkstede aan deze landelijke activiteit meedoet. Het dorp pakt direct flink uit met een dagvullend programma voor en door ouderen in en om MFA De Borgstee. De Ouderendag richt zich op 60+-ers. De ochtend wordt om 10.00 uur geopend met koffie aan de stamtafel, waar Hans Nijland met Sietze van der Heide zal spreken over het thema ‘Vitaal (sportief) ouder worden’. 

Na deze opening nemen de dames van het Handwerkcafé, de Quiltclub en een sieradenreparateur plaats aan tafel. Wie mee wil doen met handwerken kan aanschuiven. Vrijwilligers van het Repair Café staan klaar om reparaties aan textiel en huishoudelijke apparaten te verrichten en in de hal van De Borgstee op de begane grond presenteren zich diverse organisaties, zoals Zorg & Welzijn en Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen. Stichting Hartstee staat er met het project Noaberschap en De Zonnebloem presenteert haar activiteiten voor ouderen. In de bibliotheek kan kennis worden gemaakt met Grote Letterboeken, terwijl Henk Nieborg van de Historische Vereniging Scharmer-Harkstede een doorlopende presentatie van de lokale geschiedenis geeft. 

In de sportkantine op de eerste verdieping wordt tweemaal bingo gespeeld met een ochtend- en middagronde. Buiten staat de duofiets van Stichting POSO klaar, om met begeleiding, een proefritje te maken en de buurtsportcoach neemt bezoekers mee voor een wandelingetje. De middag staat voor een groot deel in het teken van sport: de tennis- en tafeltennisvereniging geven clinics voor ouderen, Anita van MFT De Woldstreek biedt een gratis fitheidstest aan en onder begeleiding van Ineke kan meegedaan worden met een half uur bewegen. Dat kan ook bij Teun, die een heuse training geeft. Wie graag op muziek beweegt kan zich aansluiten bij de Volksdansgroep. Buiten sporten kan ook bij de Beweegkar. De dag wordt om 16.00 uur feestelijk afgesloten.