Afbeelding

Extreme Legends derde op EK Streetdance

Algemeen

HOOGEZAND - De dansers van Extreme Legends van Dansschool The Legacy uit Hoogezand hebben tijdens het Europees Kampioenschap streetdance/hiphop van dansorganisatie UDO een derde plaats behaald. 

Ze reisden daarvoor in het Hemelvaartsweekend af naar het Duitse Kalkar. Op vrijdag waren de eerste voorrondes, waarna de top 3 zich rechtstreeks plaatste voor de finale op zondag. In de categorie onder 18 Novice (Selectie) kwamen in totaal dertien teams uit. Het lukte de Extreme Legends om in de top 3 te eindigen en daarom mochten ze meteen naar de finale. Daarin deden uiteindelijk zeven teams mee uit respectievelijk Nederland, Duitsland, Engeland en België. Het werd een zeer spannende strijd en er werd op hoog niveau gedanst. De internationale juryleden beoordeelden de Extreme Legends met zeer goede punten, waardoor ze de derde plaats behaalden en daarmee het hoogste Nederlandse team in hun categorie waren. 

De dansers en coaches kijken vol trots terug op dit zeer succesvolle weekend en gaan weer hard aan de slag voor het wereldkampioenschap, dat in augustus in het Engelse Blackpool wordt gehouden.