Natuurgebied Tusschenwater nabij het Zuidlaardermeer. (foto: Het Groninger Landschap)
Natuurgebied Tusschenwater nabij het Zuidlaardermeer. (foto: Het Groninger Landschap)

Varen en wandelen rondom Zuidlaardermeer

Algemeen

KROPSWOLDE - Het Groninger Landschap organiseert de komende week weer enkele excursies op en rondom het Zuidlaardermeer. 

Op donderdag 1 juni kan men tijdens een vaartocht welke dieren er op het Zuidlaardermeer zijn. Onder leiding van gidsen gaan de deelnemers op zoek naar watervogels en andere dieren. De vaartocht start om 20.00 uur vanaf Paviljoen De Leine in Kropswolde. Aangeraden wordt om een verrekijker mee te nemen en wind- en waterdichte kleding aan te trekken. 

Op woensdag 7 juni is er een vaar- en wandelexcursie naar Tusschenwater in samenwerking met Het Drentse Landschap. De deelnemers kunnen het Zuidlaardermeer vanaf de waterkant ontdekken en uitstappen bij Tusschenwater, de ‘nieuwe natuur’ aan de zuidkant van het meer. De excursie start om 13.30 uur bij Paviljoen De Leine in Kropswolde. Wie verhinderd is, kan in juli en augustus ook nog twee keer mee met een vaartocht. 

Op donderdag 8 juni is er een vaartocht op het Zuidlaardermeer. Onder leiding van een gids van het Groninger Landschap gaan de deelnemers op pad en ontdekken ze wat er te horen en te zien is in de omgeving. Bij de uitkijktoren Leinwijk wordt aangelegd en kan worden genoten van een prachtig uitzicht over het meer, Leinwijk en Wolfsbarge. Ook is er aandacht voor de sporen van de bever. De tocht start om 20.00 uur vanaf Paviljoen De Leine in Kropswolde. In juli en augustus zijn er nog vier afvaarten.

Aanmelden voor alle excursies is verplicht en kan via de website van Het Groninger Landschap.