Op zaterdag 27 mei vindt de laatste Zaterdagmiddagshow plaats in het Kielzog. (foto: Kim Nieborg)
Op zaterdag 27 mei vindt de laatste Zaterdagmiddagshow plaats in het Kielzog. (foto: Kim Nieborg)

Laatste Zaterdagmiddagshow in Kielzog

Algemeen

HOOGEZAND - Theater Kielzog in Hoogezand gaat op zaterdag 27 mei nog één keer live met de Zaterdagmiddagshow.

Vanuit het theater in het Huis van Cultuur en Bestuur draait nu de tweede seizoensfinale van De Zaterdagmiddagshow. Een crew van jongeren uit de provincie Groningen maken een talkshow voor live publiek en camera-registratie. Vanuit Studio Stroom, het jongerenplatform van het Kielzog, hebben jongeren een heel seizoen gewerkt aan een luchtige talkshow die onderwerpen bevat die ze aangaan. Het thema vande seizoensfinale is ‘Pride’. Met muziek, cultuur en toffe items als Muziekids en Dilemma’s is het volop genieten. 

De Zaterdagmiddagshow biedt jongeren, met en zonder ervaring, een gezellige werk- en leerplek binnen een bruisend cultureel bedrijf. Door middel van workshops en begeleiding van professionele showmakers leren de jongeren zelfstandig hun show samen te stellen en te produceren: filmen, editen, presenteren, techniek en regisseren. Kortom, alles wat een liveshow nodig heeft. De laatste show wordt een feestje met publiek en een gezellige sfeer. Geadviseerd wordt een kleurrijke outfit aan te doen, te kijken naar de dragqueens en meer te weten komen over de LHBTQIA+ community.  

De show vindt plaats op zaterdag 27 mei van 15.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis. De Zaterdagmiddagshow is zowel in het theater van het Kielzog als online via de livestream gratis bij te wonen. Meer informatie en de livestream zijn te vinden op www.kielzog.nl.