Afbeelding

Inschrijven voor 7KM van Martenshoek kan weer

Algemeen

HOOGEZAND - De zeventiende editie van de Essity 7KM van Martenshoek vindt dit jaar plaats op zondag 24 september. 

Er kan in diverse categorieën gelopen worden: de ouder- en kindloop, de jeugdloop voor de scholenteams, de 3,5 kilometer individueel, de recreantenloop en de bedrijventeams. Ook dit jaar krijgen de deelnemers hun startnummer, voorzien van chip, thuisgestuurd door Mylaps, waardoor er geen losse chip meer aan de veter van de schoen zit. ,,Wij zijn er als organisatie trots op dat we dit grote sportevenement weer mogen organiseren’’, zegt voorzitter Gerda Smit. Het geheel zal weer worden omlijst met muziek, de jaarmarkt en de koopzondag. 

Basisscholen
De basisscholen vormen een belangrijk element van het jaarlijkse evenement. ,,Het stimuleren tot meer bewegen blijft onze doelstelling. We hopen op een hoge opkomst van de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Midden-Groningen. Naast de bedrijventeams is er trouwens ook een mogelijkheid voor sportverenigingen om in teamverband deel te nemen.’’ Het loopevenement heeft elk jaar een goed doel waaraan zij een bedrag wil doneren. Dit bedrag wordt bepaald door het aantal deelnemers en bedrijven teams. Het goede doel voor dit jaar is stichting De Brug.  

De start- en finishactiviteiten, evenals de warming-up, vinden plaats aan de Meint Veningastraat vanwege het verplaatsen van de jaarmarkt naar het plein in Martenshoek. Hierover volgt later meer informatie. Voor inschrijving en meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.de7km.nl.