Met een confettikanon waar ‘papiergeld’ uitkomt schiet wethouder Offereins knallend de week open.
Met een confettikanon waar ‘papiergeld’ uitkomt schiet wethouder Offereins knallend de week open.

Kinderen leren via theatervoorstelling met geld omgaan

Algemeen

HOOGEZAND – In MFC de Klabbe in Foxhol is maandagmiddag het startschot gegeven voor de Week van het Geld, waar op alle basisscholen in Midden-Groningen aandacht aan wordt besteed.

Kinderen van de groepen 3 en 4 van het basisonderwijs krijgen daar via een theatervoorstelling van alles over te horen. Maandagmiddag waren de kinderen van de Majellaschool, De Achtbaan en het Vlot met bussen van het Nationaal Busmuseum naar De Klabbe gekomen, waar wethouder Evert Offereins het officiële startschot gaf. 

Tot en met 31 maart vindt de Week van het Geld plaats, bedoeld om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd, zo wordt gesteld. De Week van het Geld is een initiatief vanuit de campagne ‘Wijzer in geldzaken’ van het ministerie van Financiën. In de gemeente Midden-Groningen wordt hier aandacht aan besteed doordat de Kredietbank samen met theatergroep MoDo de voorstellingen ‘Geldwolf’ en ‘Spaarvarken’ aanbiedt aan alle groepen 3 en 4 van de basisscholen. 

Wethouder Evert Offereins: ,,In Midden-Groningen zetten we in op gelijke kansen voor alle kinderen. Dit begint op school. Initiatieven als Onderwijs Achterstand Beleid, Nationaal Programma Onderwijs en Tijd voor Toekomst ondersteunen kinderen bij de ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden. Dat geeft kinderen de kans om mee te doen in de samenleving in een rol die het beste bij ze past. Deze theatervoorstelling is een mooie aanvulling hierop. Het leert kinderen op een leuke manier hoe ze goed met geld om kunnen gaan.’’ Op woensdag 5 april staat een voorleesmiddag voor kinderen in de bibliotheek in Hoogezand ook in het teken van leren omgaan met geld.