Afbeelding

Boekpresentatie in Hellum

Algemeen

HELLUM - Auteur en kunstenaar Ton de Jong geeft op zondag 5 februari een lezing over zijn onlangs uitgegeven boek De Ahnacrist/De Anachrist in Kunst & Cultuurhuis De Ent in Hellum. 

Ton de Jong is woonachtig op het Groningse platteland. Hij is spreker, wederhoorder, beeldend kunstenaar, illustrator, journalist, schrijver, componist en muzikant. De lezing over De Ahnacrist/De Anachrist is een onderhoudende avond over avontuur, liefde, animatiefilms, muziek en filosofie. Geprojecteerde beelden, dinky toys en een aantal muziekvideo’s waaronder zijn recente korte animatiefilm ‘De wolkentrein in en naar Limburg’ zijn onderdeel van de lezing. Bovendien gaat Ton twee of drie nummers van zijn nieuwe Nederlandstalig album spelen. 

De avond is een unieke en noodzakelijke benadering van de waarheid en de werkelijkheid. Omdat tijdens de lezing wordt uitgegaan van de gecensureerde editie van De Ahnacrist/De Anachrist is de lezing geschikt voor alle leeftijden. De gratis toegankelijke lezing begint om 20.00 uur. Het programma bestaat uit twee gedeeltes met een pauze en aan het eind  gelegenheid tot vraag en wedervraag, met hopelijk antwoorden. Zijn muziek en animatiefilm zijn te vinden op internet.