Gastvrouwen en enkele bezoekers tijdens de eerste Babbel & een Bakkie.
Gastvrouwen en enkele bezoekers tijdens de eerste Babbel & een Bakkie.

Babbel & een Bakkie start in Medisch Centrum H-S

Algemeen

HOOGEZAND – In het atrium van het Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer in Hoogezand is maandagmiddag gestart met Babbel & een Bakkie.

Babbel & een Bakkie is een moment waarop iedereen welkom is voor een praatje en een kopje koffie of thee. Via ‘Welzijn op Recept’ is het gelukt een aantal gastvrouwen te vinden en te verbinden aan deze activiteit. Zij zullen mensen voorzien van een kopje koffie of thee, maar hen vooral ook een luisterend oor bieden en ze het gevoel geven welkom te zijn. De gastvrouwen kunnen ook de weg wijzen als iemand een vraag heeft. Natuurlijk kan men er ook terecht zonder vraag, om gewoon even in contact te zijn met anderen, een gezellige ‘babbel’. Niets hoeft, maar er kan veel. 

Ook mensen die in het pand of elders in de wijk werkzaam zijn, zijn van harte welkom eens aan te sluiten voor een Babbel & een Bakkie. ,,Een mooie laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen’’, aldus de initiatiefnemers. De eerste dag was het nog niet druk, maar wel gezellig voor wie er was. Joke Kragt, welzijnscoach bij Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer: ,,Het is nog niet heel erg druk, maar het is ook de eerste keer. We gaan hier elke maandag en donderdag mee door.’’ 

De bewonerscommissie Spoorstraat Kieldiep heeft een koffiezetapparaat, kopjes en koffie beschikbaar gesteld en daarnaast nog een bedrag om de voorraad weer aan te vullen. Hierdoor kan de koffie en thee gratis worden verstrekt. Er zal wel een potje op tafel staan waar men een vrijwillige bijdrage in kan doen, waar af en toe eens iets extra’s van wordt betaald. 

Babbel & een Bakkie is er elke maandag van 13.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur.